El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental
El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d’accions i activitats.
Es considera que la primera recomanació oficial de nivell internacional que postula la necessitat d’utilitzar l’eina educativa com a resposta a la problemàtica ambiental és la Declaració sobre el Medi Humà, document final de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada a la ciutat sueca d’Estocolm del 5 al 16 de juny de 1972. La celebració del Dia Mundial de l’Educació Ambiental té el seu origen l’any 1975, any en què es va celebrar a Belgrad (capital llavors de Iugoslàvia i actual capital de Sèrbia), el Seminari Internacional d’Educació Ambiental, en què van participar experts de més de 70 països.
En aquest esdeveniment es van establir els principis de l’educació ambiental en el marc dels programes de les Nacions Unides. Com a resultat es va publicar la Carta de Belgrad, en la qual es plasmen les reivindicacions fonamentals i els principals objectius de l’educació ambiental.
Els principals objectius de la celebració d’aquesta efemèride són els següents:
- Fer que les persones prenguin consciència i se sensibilitzin pel que fa als problemes mediambientals del seu entorn, perquè puguin cercar, protegir i oferir solucions a aquests problemes.
- Educar la societat perquè entenguin què és el medi ambient, la seva importància i el delicat equilibri que hi ha entre persones i natura.
- Transmetre valors mediambientals.
- Ajudar els grups socials a desenvolupar les habilitats necessàries per cercar solucions als problemes ecològics del seu entorn immediat.
- Portar les estadístiques a la realitat en matèria mediambiental i ensenyar les persones a avaluar l’evolució del procés, bé sigui per evidenciar la millora o detectar un problem cada cop més palès.
- Incentivar la participació de la societat en la recerca de solucions als problemes del medi ambient i que s’adonin que tenen el deure d’exigir als governs que prenguin mesures.
La diada serveix també per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram…) i els hashtags #EA26 #EducacioAmbiental i #DiaMundialEducacioAmbiental
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!