El 22 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Mare Terra

Aquesta efemèride va ser proclamada oficialment per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) l’any 2009, però se celebra des del 1970 amb l’objectiu de conscienciar la humanitat sobre els problemes provocats per la superpoblació, la contaminació, la conservació de la biodiversitat i d’altres preocupacions ambientals.

El primer antecedent del Dia de la Terra es troba el 1968, quan el Servei de Salut Pública dels EUA va organitzar el Simposi d’Ecologia Humana perquè estudiants de diversos indrets escoltessin científics parlar sobre els efectes del deteriorament ambiental en la salut humana.

Més de 20 anys després, la pandèmia de la covid-19 ha mostrat clarament que la salut de l’espècie humana està íntimament relacionada amb la salut del planeta.

El maltracte dels humans a la Terra, la pèrdua de biodiversitat, la desforestació i la producció agrícola i ramadera intensiva són factors que poden augmentar la transmissió de malalties infeccioses d’animals a humans.

Segons el PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), cada quatre mesos sorgeix una nova malaltia infecciosa als humans. I el 75% prové dels animals. Per això la relació tan estreta entre salut humana, animal i ambiental.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari