El 21 de març se celebra el Dia Internacional dels Boscos

El Dia Internacional dels Boscos se celebra el 21 de març amb l’objectiu de conscienciar de la importància de cuidar i preservar totes les àrees forestals del planeta i, consegüentment, la supervivència de totes les espècies. La data es va triar perquè el 21 de març coincideix amb l’entrada de la primavera a l’hemisferi boreal i amb la de la tardor a l’austral.

Tot i que el Dia Internacional dels Boscos o el Dia Forestal Mundial va ser una recomanació del Congrés Forestal Mundial que es va celebrar a Roma el 1969, i que va ser acceptada per l’Organització de Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) el 1971, no va ser fins al desembre de 2012 que l’Assemblea General de l’ONU va aprovar una resolució en què va declarar el 21 de març com el Dia Internacional dels Boscos.

Cal tenir present que al voltant de 1.600 milions de persones depenen directament dels boscos per sobreviure, ja que els proporcionen aliments, energia, medicines i els protegeixen. Tot i aquests beneficis, la desforestació continua a un ritme imparable, d’uns 13 milions d’hectàrees a l’any. Aquesta desforestació ocasiona un dany irreparable al planeta, ja que accelera el canvi climàtic i comporta una pèrdua accelerada de la biodiversitat, tany de plantes com d’animals, que cada dia s’extingeixen a causa de la tala i la crema dels boscos.

Amb aquesta celebració anual, el Fòrum de les Nacions Unides per als Boscos, la FAO i l’Associació de Col·laboració en matèria de Boscos, busquen més participació de tots els països per crear programes i campanyes per a la preservació, cura i protecció dels boscos i la seva biodiversitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari