El 2 de febrer se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides

El Dia Mundial de les Zones Humides se celebra el 2 de febrer de cada any. Va ser decretat l’any 1997 i la data va ser triada en commemoració a la Convenció sobre les Zones Humides d’Importància Internacional, que es va celebrar el 2 de febrer de 1971 a Ramsar, Iran.

Les zones humides són extensions de terra amb la particularitat d’estar inundades de forma permanent. En aquesta categoria hi ha els pantans, aiguamolls, torberes, maresmes, esculls de corall, manglars, els llacs, els rius, etc. Són ecosistemes híbrids que poden ser d’aigua dolça o salada i els anomenats aiguamolls artificials com ara els embassaments, les salines o els estanys.

La seva importància és fonamental per a la vida a tot el planeta gràcies al fet que són ecosistemes, on viuen un gran nombre d’espècies animals i vegetals, i que s’encarreguen de regular el cicle de l’aigua i el clima, creant així un equilibri perfecte. A més, aporten recursos indispensables perquè les persones puguin gaudir d’una millor qualitat de vida.

Tot i això, avui dia veiem amb preocupació com els aiguamolls corren el risc de desaparèixer ja que s’estan degradant de manera vertiginosa. Es calcula que en els darrers 35 anys han desaparegut més del 50% dels aiguamolls a tot el món.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari